Proponowane oliwy pochodzą z naszych gajów oliwnych pokrywających 70 ha wyżynnych terenów strefy przedapenińskiej Umbrii.
Olio extraverigine di oliva “ Il Concreto”
Olej ten produkowany jest z oliwek typu Frantoio, Leccino, Moraiolo rosnących na wzgórzach Montefalco i Castel Ritaldi, DOP Umbria dei Colli Martani. Plantacje uprawiane są zgodnie ze starymi formami i wg dawnych tradycji. Jedynie staranna selekcja owoców, odpowiednie systemy zbiorów oraz szczególna uwaga na ich właściwe dojrzewanie pozwalają otrzymać przyjemny zapach, równowagę między gorzkością, ostrością i słodkością.
Olio extraverigine di oliva “ L'Unico”
Olej Unico otrzymywany jest z oliwek prochodzących z plantacji rosnących w najwyższych partiach skalistych wzgórz Bevagni, z różnorodnych oliwek poddawanych ogromnej selekcji owoców, przy odpowiednich systemach zbiorów, właściwemu dojrzewaniu oraz respektując tradycję kultywacji oliwek.
To olej extravergine o niezwykłej intensywności i charakterze, przyjemny i pachnący, przenosi niezapomniane smaki i doznania.
Olio extraverigine di oliva aromatizzato
Produkt ten dostępny jest w szklanych dzbaneczkach, tzw. amforach o pojemności 0.25l. Olej extravergine z oliwek aromatyzowany jest suszonymi borowikami typu Boletus aereus, rozmarynem czy ostrą papryką. Olej może być konsumowany na surowo jako dodatek do makaronu (włoskiej pasty) i na przyrumienionej kromce chleba (tzw. bruschetta). Smak i zapach nadany dzięki różnorodnym przyprawom są identyczne z naturalnymi, które przenikają do oleju oddając mu swe charakterystyki organiczne.